Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث پژوهشگاه قرآن و حدیث، نشر تفکر شیعی در خراسان را از برکات پذیرش ولایتعهدی از سوی امام رضا(ع) دانست.

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام سید کاظم طباطبایی، مراد از سیره اجتماعی را سیره فراشخصی دانست و افزود: اگر سیره از رفتار شخصی فراتر باشد به عنوان سیره اجتماعی مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ضرورت الگوگیری و الگودهی در سیره اجتماعی افزود: با وجود تفاوت های اساسی که میان ما با معصومان وجود دارد اما این امر مانع الگوگیری ما از آنان نمی‌شود؛ طبیعتا تمام رفتارها حتی رفتارهای فردی و به ویژه پدیدارهای اجتماعی در زمان، فضا، فرهنگ و شرایط خاصی به وجود می‌آید و نمی‌توانیم جدای از خواستگاه و شرایط آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

حجت الاسلام طباطبایی با بیان اینکه بزرگداشت مقام و منزلت معصومان به این معنی است که شخصیت آنان را پاس بداریم، افزود: یکی از موارد تعظیم شعائر و بزرگداشت مقام معصومان در گذشته این بوده که روز شهادت ائمه(ع) را تعطیل اعلام می کردند تا مردم کار و کسب را رها کرده و در مجالس عزاداری شرکت کنند، اما متاسفانه در حال حاضر اینگونه پاس داشته نمی‌شود.

وی بیان کرد: پیشنهادی که مامون به امام رضا(ع) در خصوص ولایتعهدی داد، جنبه تظاهر داشت زیرا مامون که برادرش را به خاطر ترس از دست دادن قدرت، کشته و جنازه اش را بر دار کرده بود چگونه می‌توانست ولایتعهدی را به شخص دیگری بسپارد.

رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث پژوهشگاه قرآن و حدیث با تاکید بر اینکه پذیرش ولایت عهدی از جانب امام رضا(ع) را نمی توان به عنوان همکاری با دستگاه جور عنوان کرد، افزود: امام رضا(ع) با همان ولایت عهدی که داشتند هم به نشر تفکر شیعی در خراسان کمک کردند و همچنین اهل سنت در خراسان معتدل شدند.

وی بیان کرد: امام رضا(ع) در دربار توانسته بودند هم زیستی با حکام جور را با روشی خاص و به گونه ای که به تفکر شیعی منجر شود طراحی کنند.

طباطبایی گفت: امام رضا(ع) معتقد بودند که شخصیت اجتماعی افراد نباید منجر به تمایز ما شود بنابراین باید درس بگیریم که هیچ کس را بخاطر موقعیت اجتماعی اش تحقیر نکنیم زیرا همه از کرامت انسانی برخوردار هستند.

وی ابراز کرد: امام رضا(ع) نامه‌ای به امام جواد(ع) نوشته‌اند که در زمینه نحوه رفتار با مردم درس‌های بزرگی می‌دهد و می فرمایند: «کسی که از تو درخواست کمک می کند هیچ وقت او را بی نصیب نگذار، زیرا آبروی خود را بر کف گرفته است».

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تفکر شیعی ولایتعهدی امام رضا ع امام رضا ع تفکر شیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۳۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود

حجت الاسلام و المسلمین لطف الله اشراقی استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب ارتباط مسالمت آمیز حضرت صادق(ع) با اهل سنت را از سیره ایشان دانست و اظهار داشت: امام صادق علیه السلام دستوراتی به رهبران مذاهب اسلامی داشتند، از جمله این دستورات به احترام متقابل به یکدیگر ، شرکت در تشییع جنازه یکدیگر و عیادت مرضای همدیگر بروید و تقابل نداشته باشید، ایشان به عنوان منادی وحدت مذاهب اسلامی مطرح هستند و در آن برهه زمان در بین حکومت بنی امیه و بنی عباس ، علوم فقه ،تاریخ و علوم اسلامی در رشته های متفاوت بیان نمودند و باعث شد مسلمانان مرکزیتی برای وحدت داشته باشند و امام صادق علیه السلام را به عنوان یک شخصیت علمی و با تقوا و فرزند پیامبر اسلام صلوات الله علیه قبول داشته باشند و منشاء وحدت و تقریب لحاظ کنند.

وی افزود: امام صادق علیه اسلام می فرمایند: " لولانا ما عرف الله"اگر ما اهل بیت نبودیم ، خداوند شناخته نمی شد، "لولانا ما عبد الله" اگر ما نبودیم ، عبادت خداوند انجام نمی گرفت و این ویژگی در مقام اهل بیت و به خصوص امام صادق علیه السلام وجود داشت که مذهب جعفری و حقائق علوم آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین را رواج داند.

حجت الاسلام اشراقی بیان کرد: سیره ایشان در ارتباط با تعامل با اهل سنت ، ایجاد ارتباط مسالمت آمیز به عنوان برادران دینی بوده است و  از صفات بارز امام صادق علیه السلام بصیرت شناسی و جبهه شناسی با نگاه فراجناحی بوده است.

وی ادامه داد: امام صادق علیه السلام در مدینه منوره 4هزار شاگرد در حوزه علمیه خود داشتند که از بین این 4هزار نفر ، 17 نفر با بصیرت و ولایت مدار وجود نداشت، شخصی نزد امام آمد و عرض کرد ، شما با این تعداد شاگرد چرا قیام نمی کنید ، امام فرمود: اگر به تعداد انگشتانم یار داشتم ، قیام می کردم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عبدالله بن ابی یعفور یکی از محدثین و راویان می باشند که بدلیل مریضی مبتلا به شرب خمر بوده است، نزد امام آمد و عرض کرد من مریض هستم و اجازه بفرمائید من شروع کنم به استفاده از مشروب که ایشان فرمودند: خیر ، این شیطانی است که موکل تو شده است و اگر تو اراده کنی او مایوس می شود، او قسم خورد وگفت: "والله لا اشرب من..." و به امام عرضه داشت اگر شما اناری را به نیم کنید و نیمی را حرام و نیمی را حلال بگویید من نیز به همان عمل می کنم زیرا فرمایشات شما از روی هوای نفس نیست و بر مبنای دستورات الهی است؛ ما حوزویان باید با پیروی از امام صادق علیه اسلام ولایت مدار بوده و با نصرت از اهل بیت علیهم السلام در راستای اسلام گام موثر برداریم.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • امام جعفر صادق (ع) مجاهد جهاد تبیین بود
  • امام صادق(ع)‌ پرچمدار ترویج معارف شیعه و مبارزه با تحریف دین بود
  • اهل سنت بر اساس روش و سیره امام صادق(ع) حرکت کرده است
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • معلمان روش تفکر و مبانی عقیدتی را به دانش‌آموزان بیاموزند