Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@22:18:26 GMT

سیره علمی و عملی امام رضا(ع) در جامعه گسترش یابد

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۵۶۰۱

سیره علمی و عملی امام رضا(ع) در جامعه گسترش یابد

حجت‌الاسلام «سعید احمدی» به برکات حضور حرم مطهر امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) در ایران اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود تا سیره علمی و عملی ائمه معصومین در بین مردم رواج یابد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن تبریک دهه کرامت بر ضرورت استفاده از برکات حضور حضرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) تاکید کرد و گفت: باید تلاش شود تا سیره علمی و عملی ائمه معصومین در بین مردم رواج یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجت الاسلام سعید احمدی با اشاره به اینکه به برکت آن حضرت منطقه زندگی شیعیان و محبان اهل بیت(ع) در ایران گسترش یافت، گفت: ترویج معارف اهل‌بیت در گستره پهناور ایران آن زمان از دیگر آثار وجود بابرکت امام رضا(ع) بود.

 

به گفته وی، با حضور امام رضا(ع) در ایران اقصی نقاط ایران، مردم با معارف اهل بیت(ع) آشنا شدند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان، گسترش معارف ناب توحیدی و امام شناسی را از دیگر آثار حضور امام رضا(ع) در ایران خواند و گفت: روایت‌های متعددی در باب امام‌شناسی از آن حضرت نقل شده است که از جمله این روایات می‌توان به حدیث سلسله‌الذهب اشاره کرد؛ ایشان در نیشابور هنگام حرکت به مرو با درخواست علمای حدیث و مردمی که به زیارت ایشان آمده بودند و درخواست کردند که آن حضرت روایتی را از پیامبر نقل کند، حدیث سلسله الذهب را بیان کردند. همه کسانی که در سند این حدیث قرار گرفته‌اند معصوم هستند.

 

در این حدیث امام رضا (ع) می‌فرمایند کلمه لااله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی» کلمه توحید قلعه مستحکم من است و هر کس که وارد این قلعه مستحکم که توحید است، شود از عذاب الهی در امان خواهد بود. امام رضا (ع) توحید را به عنوان قلعه مستحکم الهی در این حدیث مطرح کردند اما نکته بارز این حدیث این است که امام رضا (ع) شرط ورود به این قلعه را ولایت عنوان کردند. با ولایت‌مداری است که انسان وارد قلعه توحید می‌شود و فهم درستی از توحید و معارف توحیدی پیدا می‌کند.

 

به گفته حجت الاسلام احمدی، آن حضرت اوج معارف امام شناسی را ذیل توحید در این حدیث سلسله الذهب گوشزد می‌کنند، از اینرو برای شناخت خداوند متعال باید در گام نخست امام را بشناسیم و شناخت امام زمینه شناخت خداوند متعال را فراهم می‌کند.

 

وی ادامه داد: با این حدیث و سایر حدیث‌هایی که امام رضا (ع) بیان فرمودند، مشخص می‌شود که امام رضا (ع) عمق معارف امام‌شناسی را بیان کردند و این معارف امام‌شناسی به گوش ایرانیان نیز رسید.

 

این مقام مسئول عامل اصلی گرایش به تشیع و تروج فرهنگ ناب محمدی از سوی ایرانیان را وجود بابرکت امام رضا(ع) خواند و گفت: آن حضرت به تربیت شاگردانی هم پرداختند که بعدها موجب ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) شدند.

 

 

 

پایان پیام/73

منبع: شبستان

کلیدواژه: بزرگداشت دهه کرامت مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان دهه کرامت امام شناسی امام رضا ع آن حضرت اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، در سالروز شهادم ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت جای جای لرستان در غرق در عزا و ماتم است.

برخی بیست و پنجم شوال و برخی نیمه رجب را روایت کرده اند، اما روایت بیست و پنجم شوال مشهور تر است. در دوران امامت امام صادق (ع)، به علت ضعف حکومت اموی، آزادی بیشتری برای ابراز عقیده به وجود آمد و بحث‌های علمی بسیاری در موضوعات مختلف در گرفت.  این آزادی علمی و دینی که برای کمتر امامی از ائمه دوازده گانه وجود داشت، سبب شد تا شاگردان امام آزادانه در مباحث علمی شرکت کنند.
ابان بن تغلب گزارش کرده است که مردم در مسجد از او سؤالات فقهی شان را می پرسیدند. امام صادق(ع) با استفاده از این فرصت، روایات فراوانی در زمینه های گوناگونِ فقه، کلام و...بیان کرد.
به گفته ابن حَجَر هیتمی، مردم از او دانش های فراوان نقل می کردند و آوازه او به همه جا رسیده بود.
حضرت صادق تا سن ۱۲ سالگی معاصر جد گرامیش حضرت سجاد بود و مسلما تربیت اولیه او تحت نظر آن بزرگوار صورت گرفته و امام (ع) از خرمن دانش جدش خوشه چینی کرده است.
حضرت امام صادق (علیه السلام) در بیست و پنجم شوال سال ۱۴۸ هـ ق در حالى که ۶۵ سال از عمر مبارک آن حضرت گذشته بود به دستور منصور عباسى به وسیله انگور زهرآلود مسموم شد و به شهادت رسید و در قبرستان بقیع در کنار پدر و جد و عموى خود امام مجتبى (علیه السلام) به خاک سپرده شد.

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد