Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول نهاد رهبری دانشگاه گیلان حدیث «سلسله‌الذهب» را حدیث ولایت دانست و گفت: حدیث سلسله‌الذهب گویای اهتمام امام رضا(ع) در تبیین اهمیت ولایت فکری و معنوی و رهبری اجتماعی و سیاسی در کنار دین و ارزش‌های دینی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی بصیری در گفت‌وگو با ایسنا، به بررسی تاریخ دوران ائمه اطهار(ع) بعد از رحلت پیامبر(ص) پرداخت و اظهار کرد:‌ بعد از دوره خلافت شرایط خاصی برای اهل بیت(ع) ایجاد شد و حادثه عاشورا را در سال ۶۱ رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نقش ائمه اطهار به ویژه امام حسین(ع) و امام زین‌العابدین(ع) در احیای اسلام ناب و تشیع و مکتب اهل بیت، افزود:‌ مصادف شدن دوران امام محمدباقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) با جریان نزاع بین امویان و عباسیان بر سر حکومت و انتقال قدرت شرایط خوبی را برای این دو امام همام فراهم کرد؛ به گونه‌ای که از این فرصت برای تربیت شاگردان مکتب اهل بیت در سراسر بلاد اسلامی استفاده کردند و به تبلیغ و توسعه اسلام ناب و تشیع بعد از رحلت پیامبر(ص) پرداختند.

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه گیلان با بیان اینکه دوران امام رضا(ع) دوران نفوذ شاگردان جعفری در سراسر بلاد اسلامی بود، تصریح کرد:‌ خلفای بنی عباس به شدت نگران نفوذ شاگردان مکتب اهل بیت(ع) در بین مسلمانان بودند و لذا تمهیدات لازم را برای تضعیف این قدرت فراهم کردند.

حجت الاسلام بصیری ماجرای تحمیل ولایتعهدی به امام رضا(ع) را با هدف خدشه وارد کردن به جایگاه معنوی امام و محدود کردن تشیع دانست و عنوان کرد:‌ مامون عباسی مسیر مشخصی برای سفر امام رضا(ع) از مدینه به مرو انتخاب کرده بود تا آن حضرت از مراکز شیعه‌نشین عراق و ایران عبور نکند، زیرا از اجتماع شیعیان بر گرد امام می‌ترسید.

وی عصر امام رضا(ع) را عصر شکوفایی قیام‌های ائمه اطهار بعد از عاشورا دانست و گفت: نفوذ و قدرت امام رضا(ع) به حدی بود که مامون را وادار به پذیرش ولایتعهدی به عنوان تنها راهکار برای جلوگیری از نفوذ اهل بیت(ع) کرد.

این مدرس دانشگاه، شخصیت‌های برجسته جهان اسلام را از جمله شاگردان امام جعفر صادق(ع) دانست و یادآور شد:‌ حرکت تشیع توسط چندین هزار شاگرد جعفری آغاز شد و به دوران امام رضا(ع) رسید لذا مامون که در توطئه ولایتعهدی و نشان دادن دلبستگی امام رضا(ع) به قدرت ناکام مانده بود، نقشه به شهادت رساندن ایشان را اجرا کرد.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه گیلان حدیث «سلسله‌الذهب» را حدیث ولایت دانست و افزود:‌ امام رضا(ع) در فرازی از مسیر حرکت خود از مدینه به مرو به نیشابور رسید و وقتی با استقبال جمعیت مواجه شد فرمود «کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی» و هزاران نفر از مردم این روایت را نوشتند و نقل کردند.

وی با اشاره به زمینه‌سازی مامون برای جلوگیری از برگزاری جلسات مردمی با امام رضا(ع) در مسیر سفر، خاطرنشان کرد:‌ امام رضا(ع) به هر منطقه‌ای که وارد می‌شد مورد استقبال شیعیان قرار می‌گرفت و لذا حضرت ثامن‌الائمه(ع) با بیان حدیث سلسله‌الذهب مردم را متوجه ولایت ساخت که نشان‌دهنده جدیت امر ولایت است.

حجت الاسلام بصیری، پذیرش عبادات و برنامه‌های دینی را منوط به پذیرش زعامت اجتماعی و سیاسی ولی خدا دانست و اظهار کرد: حدیث سلسله‌الذهب گویای اهتمام امام رضا(ع) در تبیین اهمیت ولایت فکری و معنوی و رهبری اجتماعی و سیاسی در کنار دین و ارزش‌های دینی است که باید شایسته و بایسته انجام شود.

وی مناظره را یکی از روش‌های تبلیغی اهل بیت(ع) در راستای اثبات حقانیت اسلام و تشیع دانست و متذکر شد:‌ مناظره تنها به امام رضا(ع) اختصاص ندارد و مناظرات پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) با نحله‌های فکری و مذهبی مسلمان و غیر مسلمان اعم از مسیحیان و یهودیان و حتی زرتشتیان در تاریخ مکتوب است، اما در عصر امام رضا(ع) به واسطه فراهم شدن فضای باز حکومتی، زمینه برای مناظرات علمی بیش از پیش مهیا شد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه گیلان با بیان اینکه راه‌اندازی بیت‌الحکمه و ترجمه کتب ایرانی و هندی و حتی یونان باستان در حکومت عباسی به شدن رواج داشت، گفت:‌ در دوران خلافت مامون جریان مناظره اوج گرفت و لذا با نقشه از پیش تعیین شده امام رضا(ع) را در موقعیت مناظره با غیر مسلمانان ملحد قرار می‌دادند تا بتوانند جایگاه معنوی و اقتدار علمی امام را تضعیف کنند، اما همگان در جریان منظره با امام رضا(ع) مغلوب می‌شدند و افرادی که چنین زمینه‌ای را فراهم کرده بودند در برابر اشراف علمی و معنوی امام سر تعظیم فرود می‌آوردند.

وی مناظرات علمی امام رضا(ع) را فرصتی برای توجه علما و دانشمندان سایر ادیان و مذاهب به اهل بیت(ع) دانست و تاکید کرد:‌ این مناظره‌ها در حوزه‌های مختلف فقهی، سیاسی، اجتماعی، حکومتداری، تفسیر قرآن و مباحث فرادینی صورت می‌گرفت و افراد را به گونه‌ای مجاب می‌کرد که در نهایت ناچار به تسلیم در برابر امام رضا(ع) بودند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی امام رضا ع حدیث سلسلة الذهب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۹۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: ظلم ستیزی و دفاع از مظلوم به عنوان یکی از آموزه های مکتب اهل‌بیت، مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است و فریاد حمایت از مردم مظلوم غزه در غرب طنین‌انداز شده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سیدمحمد حسینی معاون رئیس‌جمهور در امورمجلس، در سخنرانی غیرحضوری برای ایرانیان مقیم منچستر انگلیس به‌مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) اهمیت شناخت و معرفی ائمه اطهار و آموزه‌های اینشان را نه‌تنها برای مسلمانان و شیعیان بلکه برای همگان حائز اهمیت و تاثیرگذار دانست و گفت: در حدیثی آمده است «اگر مردم زیبایی‌ها سخن ما را بشنوند از ما تبعیت می‌کنند» چون حرف حق و سخنی که با  فطرت پاک آدمی سازگاری داشته باشد مشتاقان زیادی دارد و ضرورت دارد که تبیین سیره و سلوک و معرفی ائمه با رفتار پسندیده راویان آن آمیخته شود تا لاجرم بر دل‌ها بنشیند.

بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است وی اهمیت شناخت و تبیین سیره و رفتار فردی و اجتماعی ائمه اطهار از جمله امام جعفر صادق(ع) را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز که ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلوم به‌عنوان یکی از آموزه‌های مکتب اهل بیت مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و فریاد حمایت از مردم مظلوم غزه در آسمان غرب طنین‌انداز شده بیش از گذشته مسئولیت داریم که گفتار و رفتار ائمه معصومین را به دنیا معرفی کنیم.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به ویژگی‌های امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: ایشان در مقطعی به سر می‌بردند که امکان و مجال تبیین معارف اسلام ناب وجود داشت تا هم اعتقادات، احکام و اخلاق اسلامی را بیان کنند و هم راه مبارزه با ظلم و بیداد و ستم را برای یارانشان و پیروان اهل بیت در طول تاریخ تشریح کنند.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه فرد مومن و پیرو اهل بیت نمی‌تواند نسبت به مسائل روز و آنچه در اطراف خود می‌گذرد بی‌تفاوت باشد اظهار داشت: اینکه ائمه اطهار به شهادت رسیدند به خاطر این بود که فعالیت اجتماعی داشتند و الا اگر در گوشه‌ای به نماز و عبادت فردی می‌پرداختند کسی با آنها کاری نداشت اما چون حرف از حق، مبارزه با ظلم، دفاع از مظلوم، عدالت اجتماعی، رعایت حقوق مردم می زدند و ظلم نسبت به مردم را برنمی‌تابیدند یکی پس از دیگری توسط خلفای جور به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به حوادثی که در دانشگاه‌های غرب در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش علیه مردم مظلوم غزه آغاز شده است، گفت: امروز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای دفاع از مظلوم هنگامه‌ای برپا شده است. اینکه باید از مظلوم دفاع کرد و در مقابل ظالم، مقاومت و ایستادگی داشت از آموزه‌های ائمه اطهار است. امروز حتی کسانی که مسلمان نیستند خواهان پایان نسل‌کشی، کودک‌کشی و جنایت علیه مردم مظلوم و بی‌پناه فلسطین و غزه هستند و سکوت مدعیان حقوق بشر، حقوق زن، آزادی بیان و دموکراسی به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس، خاطرنشان کرد: امروز این بیداری که در عالم برای دفاع از مظلوم شکل گرفته، بسیار ارزشمند است و صدور انقلاب که در اوایل پیروزی امام خمینی از آن سخن می‌گفت این بود که فرهنگ عدالت و حق خواهی و دفاع از مظلوم در بین ملت‌ها مورد توجه قرار بگیرد. امروز همه وظیفه داریم با جهاد تبیین و اطلاع رسانی به موقع، جنایات و  اغواگری سلطه‌گران و متجاوزان را آشکار کنیم و اجازه ندهیم به اهداف شوم خود دست یابند.

حسینی در ادامه با بیان اینکه امروز در کشورمان با اهتمام دولت مردمی وفاق و همگرایی خوبی حاکم شده است و کشور در مسیر پیشرفت و آبادانی روز افزون قرار دارد، اظهار داشت: با اقدامات دولت مردمی تعاملات جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی با کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه و منطقه افزایش قابل توجهی داشته و در همین مدت عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای و جهانی از جمله شانگهای، اتحادیه اقتصادی اورآسیا و بریکس، فرصت مناسبی برای تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری خارجی  فراهم کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • راه‌ و شهرسازی لرستان در اجرای طرح‌های جامع بازنگری کند
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • استان گلستان در سوگ شهادت امام صادق (ع) + فیلم
  • آیین سوگواری شهادت ششمین ستاره تابناک آسمان امامت و ولایت امام جعفر صادق (ع) در خراسان رضوی
  • امام جعفر صادق (ع) مجاهد جهاد تبیین بود
  • امام صادق (ع) مبانی درست اسلام را دقیق تبیین کرد
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه